woensdag 2 oktober 2013

Bankroet van de democratie?? Mens erger je niet!!!!!!

In de Verenigde Staten gaat de overheid in "shit down" (pun intended) modus omdat een paar hardliners Obamacare willen boycotten. Wie kan nu in godsnaam tegen iets zijn wat de meerderheid van de bevolking ten goede komt en de ziekenzorg eindelijk betaalbaar maakt voor de meeste Amerikanen. Land of the free my ass!Hier in Belgenland (u weet wel het dapperste volk der Galliërs) hebben de NMBS en een aantal andere staatsgestichten eindelijk een nieuwe baas. Het kwam neer op een carrousel van politieke benoemingen. Het meest onwaarschijnlijke aan de hele situatie dat zelfs de schijn van de meest capabele man/vrouw op de juiste plaats niet meer werd opgehouden. Keer op keer werd een (politiek gekleurd) wit konijn uit de hoed getoverd door regeringspartijen allerhande.

Buiten wat ophef in de kranten, ging deze affaire rimpelloos voorbij. Er werd zelfs meer ophef gemaakt over een paar fucking panda's die het communautaire pad tussen Antwerpen en Bergen opgingen.

Iemand laatst nog ontslagen? Dat lijkt dezer dagen lucratiever te zijn dan op de Lotto spelen. Euromillions avant la lettre! Eerst was er wollige Stefaan uit Kortrijk. De zoveelste telg uit een politieke dynastie als in nog nooit moeten werken en onmiddellijk in de politiek gerold. De mens had zijn parlementaire zitje opgegeven voor een postje in de raad van bestuur van Didier ik schep ze per miljoen Euro Bellens. het leek dan ook logisch dat voor deze zeer onzekere politieke job er een opvangnet moest worden opgebouwd voor de Kortrijkse ex-burgervader. Deze storm was nog maar gaan liggen op Danny Pieters, een notoire en rabiate uittredingsvergoedingshater kondigde aan ook doodleuk en zonder enig scrupule langs dezelfde kassa als Stefaan te gaan passeren. Blijkbaar is een topjob aan de universiteit dezer dagen ook zeer onzeker. Vertel dat maar eens aan de Lucky basterds van Ford Genk. Die mensen zijn tenminste verzekerd van een werkloosheidsvergoeding. Hetgeen, o hoe durft mens, onze politieke vrienden ontzegd wordt!!!

Het zijn immers diezelfde politieke topmanagers die Dexia, Arco, Fortis in de complete vernieling reden. Dezelfde bedrijven die door staatssteun, lees u en ik, gered werden. Komen we in aanmerking voor een ontslagvergoeding????

Tussendoor was er gisteren ook nog goed nieuws!!! Karel De Gucht heeft zijn eigen Toscaanse top wijn op de markt gebracht. Neen hoor, het hoeft niet op te brengen, het is een hobby (wel eentje gesponsord door Europees landbouwgeld)!!

Maar hey, laat ons niet verder muggenziften en ons allen voorbereiden op de moeder aller verkiezingen van mei 2014. Ik vrees dat we de volgende maanden weer alleen maar ronkende beloftes en oneliners gaan horen terwijl het politieke apparaat on hold wordt gezet.

En wij? Wij staan erbij en kijken ernaar.


4 opmerkingen:

 1. Het is aan de andere kant van de grens niet anders..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En als je gelijk hebt, heb je gelijk ! Ik heb me er ook al dood aan geërgerd ! Pff !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beter je bezig houden met wat ertoe doet. De politiek daar kunnen we toch niks aan veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Politiek is een noodzakelijk gegeven. helaas gaat de strekking "je krijgt de leiders die je gekozen hebt" zelfs niet meer op.

  BeantwoordenVerwijderen