woensdag 6 juli 2011

Moody's very moody!

De Standaard deze morgen:

Moody's verlaagt Portugese kredietrating tot ‘rommel'

Ratingbureau verlaagt de rating van Portugal met vier trappen. Na Athene heeft mogelijk ook Lissabon nieuwe noodhulp nodig.
Het strenge verdict van Moody's kwam gisteren als een donderslag bij heldere hemel.
Nadat de beurzen al gesloten waren, liet het ratingbureau in een persbericht weten dat het zijn oordeel over de kredietwaardigheid van Portugal op lange termijn met vier stappen verlaagt. Portugal zakt naar het niveau Ba2, en heeft daarmee de status van ‘junk' of rommel.

Voila en dus is Portugal overgeleverd aan de aasgieren, excuseer de speculanten.


© Ron Leishman (www.clipart.com) 

Wat moet ik mij nu bij zo'n beslissing eigenlijk voorstellen?
's Morgens gaan de "corporate boys" gaan golfen! Natuurlijk allemaal haantjes onder elkaar. de verliezer van de dag, laten we hem 'good old Norm' noemen, wordt zwaar in de zeik genomen. Je kan je best voorstellen dat onze Norm dan zwaar gefrustreerd over zijn handicap 7 naar zijn desk tjokt.

Nu, geen nood, er is beterschap op komst voor het humeur van Norm. Want in de namiddag krijgt onze jongen op de algemene vergadering, samen met alle andere aanwezige "three piece suits", een flinke bonus uitgereikt!

Tijd voor een feestje dus! Eerst samen met de andere "business fucks" een toprestaurantje binnen. De wijn vloeit rijkelijk, wat had u gedacht met zo'n bonus. Later op de avond naar een of andere hippe keet in Lower Manhattan voor een afterparty. Weer haantjes onder elkaar natuurlijk. Wie kan het verst pissen? Wie heeft de grootste? En dus maar proberen DSK-gewijs dat knappe, jonge dienstertje binnen te doen. Mislukt! 'Good old Norm' wordt weer zwaar in de zeik genomen door de rest van de "Harvard business school boys".

Dan maar terug naar kantoor en een nota schrijven om de frustraties af te reageren? Wie gaan we het eens laten ontgelden? Portugal? Ja Portugal, dat lijkt geen slecht idee!
Let op volgende week gaan ze terug golfen! Of ben ik nu een (s)linkse commy bastard?

3 opmerkingen:

  1. Het wordt precies tijd dat ik ook ga golven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kan alleen maar hopen dat het er zo niet aan toe gaat, maar geen kat die ons dat komt vertellen natuurlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Sharp Ben: Maar soms zou je toch twijfelen nhoor!

    BeantwoordenVerwijderen