maandag 19 november 2012

Verbouwingen. The Sequel: kinderkamers deel 3!

Om de kater door te spoelen dan maar weer de handen uit de mouwen gestoken. Nu de kamer van de jongste spruit geverfd en gevloerd is, kunnen we beginnen aan het opbouw. Wat staat er nog op het programma:
1) een kast
2) een boomhut annex bed

Deel 1: de kast!
Om reeds het gorotste deel van zijn oude kamer te kunnen verhuizen, kunnen we best beginnen met de kast. Het is geen al te grote kamer dus moet ze zo efficiënt mogelijk ingericht worden. Er is nog wel het chauffage kot waar het één en het ander van speelgoedbakken in geplaatst kunnen worden, maar het overgrote deel van speelgoed, kleding en boeken moet in de kast kunnen. Een Ikea-kastje gaan kopen is geen optie want dan verliezen we teveel plaats wegens te weinig muren. De beste oplossing is dus om de wand met de schouw om te toveren tot één grote kast waar boeken, speelgoed en kleren in kunnen.


Dus togen we aan het meten! De maten werden doorgegeven aan de houtzagerij. Lang leve MDF!  Na levering (alléé eigenlijk zelf gaan halen) was het nog een kwestie van alles pas te krijgen (geen enkele muur is eigenlijk ooit echt recht). Hier en daar moesten er nog enkele centimeters afgezaagd en afgeschuurd worden. En alles in elkaar prutsen. En ziehier het resultaat!


Het resultaat mag er zijn. Al zeg ik het zelf. In de middelste grote opening met de kleerhanger moeten nog twee kasten komen en onderaan in het midden en rechts komen nog schuiven met wieltjes op de grond.

Op naar het volgende werkstuk; een stapelbed ombouwen tot een boomhut!!

Wordt vervolgd.

10 opmerkingen:

 1. Wahw..., Storm..., Handige Harry ! Knap om je schouw in te werken, en de laatste centimeters te benutten, op wieltjes ! Chapeau !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het resultaat mag er zeker zijn. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai, kom je bij mij ook es langs!!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow dat ziet er super uit!! Heerlijk al die opbergruimte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat hebben jullie mooi gefikst, Storm!
  Maar waarom eigenlijk niet de hele hoogte benut?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is mooi gemaakt ! Proficiat !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Merci! Merci!
  @ Tricky: als het hier af is! Zo binnen een jaar of 5?
  @ Billy: dat was ook de bedoeling maar de muur gaat schuin over in het plafond zodat de ganse wand gebruiken helaas geen optie is! :-(

  BeantwoordenVerwijderen