zaterdag 1 september 2012

Chaos

De vakantie loopt op haar laatste benen. Terwijl ik dit neerpen, schalt Ben Howard op de achtergrond uit de boxen via Spotify. Ben mag vrij luid want ik heb vandaag het kot voor mij alleen! De vrouw des huizes wordt alweer door het werk opgesommeerd en de gasten zijn op weekend bij de oma's. Die vonden nog het recht te hebben op enkele dagen kleinkinderen wegens tijdens de vakantie veel-te-weinig gezien door allerhande kampen, vakanties en vriendjes verplichtingen.

De vakantie is bijna gedaan en laat de rust maar terugkomen. Ondanks alle voornemens van veel tijd en allerhande dingen waar nu eindelijk tijd voor zal om ze grondig aan te pakken, lijkt elke vakantie toch uit te monden in chaos. Tijd zat, dat wel, maar toch altijd veel te veel plannen voor veel te weinig tijd. Ondanks de wil om een aantal zaken gestructureerd aan te pakken en er eindelijk eens voldoende tijd in te steken, rijdt mijn planning zich telkens vast in het overaanbod.Nu we mogen niet klagen! De vakantie mag best geslaagd worden genoemd. Ons familiereis was een echte meevaller. We hebben een pak leuke festivals gedaan. Werchter was top met Jack White en Pearl Jam. Cactus was helaas net wat teveel regen om echt goed te zijn. Maar de Foo Fighters hebben ondanks de hitte van mijn sokken geblazen op Pukkelpop. En ja, de minuut stilte was indrukwekkend vergeleken met het gedruis van de storm vorig jaar. De kinderen hebben zich rot geamuseerd op de kampen (scouts & Kazou).

Maar wat mij betreft mag al die chaotische vrije tijd nu stoppen! De vakantie is voorbij; lang leve de vakantie. Ik verwelkom met open armen het georganiseerde (gestructureerd we wish!) schoolleven van september. Met de regelmaat van school en buitenschoolse activiteiten. Ik verlang terug naar de muziekschool, want ondanks alle vrij tijd heb ik mijn gitaren veel te veels verwaarloosd! Er ligt net geen stof op!

Maar nu ga ik verder genieten van de rust in huis! Er is nog verse koffie! Ben Howard's knappe riff van The Fear doorgalmt nog steeds door het huis met de volumeknop op 18! Ik heb nog enkele uren om De Standaard, het magazine en het weekblad van voor naar achter uit pluizen. daar zal volgend weekend wegens werken waarschijnlijk niets van in huis komen!

3 opmerkingen:

 1. Héérlijk, Storm, een update van jou..., 2 maanden later...
  Vanavond pik ik een muziekschoolconcertje mee. Straks is 't misschien aan jou !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ! Daarom was het hier zo stil : te druk. Blij dat jullie een fijne zomer hebben gehad. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben dezelfde muziek smaak. Ben ook op vrijdag naar Werchter geweest voor Pearl Jam. Voor pp was ik helaas te laat dus heb ik ff moeten missen, jammer maar helaas. (ik zie rechts bovenaan dat we ongeveer van dezelfde leeftijd zijn, ik ben 2 jaar wijzer)

  BeantwoordenVerwijderen