dinsdag 11 september 2012

September Jazz

Wat is er leuker dan een intiem festival tijdens een zonovergoten weekend op een leuke locatie.
Elk jaar schiet De Werf zijn Jazz seizoen op gang met een klein festival in school De Ganzeveer in het Bilkske. Op de gezellige speelplaats wordt een bar, een frietkraam en een podium geparkeerd. Zoals steeds valt en staat de sfeer van zo'n openluchtfestivalletje met het weer. Maar zomerser kon vorig weekend niet worden. Een zalige zomeravond met een temperatuur die niet leek te willen dalen.  Er was dan ook een massa volk (maar gelukkig niet teveel om ambetant te worden) en een geweldige ambiance.

Ook de line-up mocht er zoals steeds weer zijn. Na de opwarming van de Nederlanders van Talking Cows (niet slecht maar ook niet indrukweekend) was het aan het nieuwe project van AKA MOON drummer, Stéphane Galland's Lobi.

 Net iets teveel wereldmuziek naar mijn goesting maar zoals te verwachten was een bende topmuzikanten bij elkaar. Het feit dat ik niet zo onder de indruk was kan ook gelegen zijn aan het veelvuldig kletsen van mijnentwege op dat moment. Op zo'n manifestatie blijkt steeds maar eens dat Brugge een dorp is. je komt altijd wel mensen tegen waar je zonodig nog eens een pintje en een klapke moet mee doen. By the way er was Steenbrugge Blond van het vat. Indien u een blond biertje niet versmaadt, aarzel niet dit geestrijke vocht eens te proeven.

Als "top of the bill" was er Céline Bonacina invite Ngyen Le uit Frankrijk, respectievelijk Vietnam. De dame in kwestie was een graatmagere typische Parisienne die herhaaldelijk loos ging met een indrukwekkende bariton sax rond haar frêle schouders. Maar de kracht van het optreden zat hem in het virtuoze gitaarspel van de heer Ngyen Le. Waarlijk een openbaring.

Geniet u maar even mee:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten