vrijdag 26 oktober 2012

Kliniek!

Hier was het stil maar achter de schermen was het behoorlijk druk.

Er gaat blijkbaar "een plaagske" rond en onze dochter had het vlaggen. Het kind had het zwaar te pakken eigenlijk. Wat begon met wat buikpijn op donderdag, ontaarde vorig weekend in hevige krampen. Veel krampen als in 's nachts elk uur opstaan. Bezoek op maandag aan de dokter bracht geen soelaas en zo werd het dinsdagavond crossen naar spoed.Dochterlief begon stilaan uit te drogen en moest dringend aan de baxters. Op een paar dagen 4 kilo's kwijt is wat van het goede teveel. Maar behalve vocht en pijnstillers was er weinig aan te doen. Antibiotica worden (wijselijk) niet zomaar meer toegediend. Met andere woporden het arme schaapje moest de maag en darm virus uitzweten. (Voor de kennes: het officiële verdict was gastro enteritis)

Na drie dagen afzien van hevige buikkrampen en buikloop was het gisterenavond plots over en vandaag kwamen de verlossende woorden van de dokter; ze mocht naar huis. Huis als in puinhoop; want telkens spurten tussen werk en ziekenhuis. Spurten tussen de benjamin ophalen op school en eten maken en weer naar de kliniek. Over en weer hossen tussen het ziekenhuis en thuis met kleren en gerei daar er telkens eentje van ons bleef slapen bij de dochter.

Niets zo erg als hulpeloos zitten waken naast je kind dat vergaat van het zeer door krampen die om het uur weerkeren. Wat moet je zeggen tegen een schreiende dochter: "Ik wil die buik niet meer! Het moet stoppen! Ik wil naar huis, naar mijn bed!" Maar hey ze is thuis. Ze is maar wat blij om weer in haar eigen kamer en bedje te rusten.

De rust is eindelijk weergekeerd in huis. Nu dat huis nog uitmesten en dan het weekend en het verlof in. Laat maar komen want deze week kan niet snel genoegt gepasseerd zijn!

8 opmerkingen:

 1. Oeps..., da's erg, Storm. Gelukkig is ze weer blij, en kan ze wellicht genieten van een heerlijk weekje vakantie !
  Dat uitmesten is nu bijkomstig, je dochter gaat voor !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ergste is nu hopelijk achter de rug. Hopelijk kan ze genieten van haar week verlof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, ja dat is niet gezellig.
  Nu samen maar goed tot rust komen en lekker van het weekend genieten.
  Beterschap voor je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He bah, wat naar! :-( Ik hoop dat ze zich vlot weer beter gaat voelen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig is alles goed afgelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ojee, wat zal dat meisje afgezien hebben
  hopelijk voelt ze zich nu kiplekker en kan ze genieten van een week vakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah wat zielig zeg.. :( Gelukkig is ze weer gauw opgeknapt!!

  BeantwoordenVerwijderen