dinsdag 9 oktober 2012

Mens erger je niet!

Misschien is het u ook al opgevallen? Maar Zondag 14/10 zijn er verkiezingen!

De brievenbus zit vol folders. De wegen staan volgetimmerd met affiches. Met regelmaat van de klok staat een (u tot dan onbekende) buurtbewoner aan de deur om u mee te delen dat hij of zij, jouw persoonlijke belangen zal gaan verdedigen (de volgende jaren en maanden zal je ze weer niet meer tegenkomen). As If! Zelfs via facebook krijg je massaal verkiezingsspam binnen (de rechterbalkjes staan vol). Allerlei vrienden blijken voor allerlei partijen op te komen en hopen dat ze op je kunnen rekenen. Eén en Canvas zijn herleid tot propagandazenders ter meerdere eer en glorie van de lokale en nationale politici. Bart De Wever en Daniël Termont zijn dusdanig aanwezig op de lichtbak dat je zou gaan twijfelen of ze Terzake nu zelf presenteren of niet. Tijdens het nieuws: verkiezingsnieuws. Je zapt naar Canvas: Terzake met duiding bij het verkiezingsnieuws. Je zapt terug naar Eén: verkiezingsnieuws met een kwinkslag in Niet tevreden Stem terug. Je zapt naar Canvas: opnieuw verkiezingsnieuws tijdens een intiem gesprekje in Reyers Laat.

Dat dit allesbehalve boeiende televisie oplevert, werd gisteren tijdens Reyers Laat nog maar eens aangetoond. Het begon nog deftig met een goed gesprek met Johan Heldenberg over de film "The Broken Circle Breakdown", gevolgd door een interview met Natalia. Vervolgens, hoe kan het ook anders, was het tijd voor de politicus van de dag. Dat bleek Filip Dewinter van het Vlaams Belang te zijn. En toen werd het echt beschamend. Nu ja; ieder zijn meug natuurlijk, we hebben hier gelukkig een democratie. Het was duidelijk dat zowel Natalia en Johan Heldenberg niet wisten waar kruipen van affronten. Zichzelf waarschijnlijk op te tanden bijtend om niet te reageren. Wat heeft dit begot voor zin? Nodig ofwel die mensen niet uit! Of laat die politiekers gewoon in al die andere verkiezingsshows opdraven en laat het tenminste nog voor een keer niet over die verkiezingen gaan! Echt triestig!

Gelukkig valt er af en toe ook wat te lachen. In Brugge zijn een aantal affiches ludiek versierd. Bij het aanzicht van deze onderstaande versie, verschijnt er telkens een glimlach op mijn lippen. Ook ten huize Weerenwind wordt er creatief met het verkiezingsdrukwerk omgesprongen. heel wat kandidaten zijn voor zien van de nodige brillen, snorren, baarden, zwarte tanden. Let wel! Geen enkele partij wordt ontzien! Kwestie van uw kroost goed op te voeden.En wedden dat het na 14/10 toch allemaal niets zal uitmaken? Zondagavond zal blijken dat er voor de zoveelste keer geen enkele partij verloren heeft! Wedden?

10 opmerkingen:

 1. Awel, ik sta helemaal achter uw bevindingen. Klopt gelijk een bus. Na de verkiezingen is er wel degelijk iets veranderd, namelijk diegenen die verkozen zijn, krijgen een dikkere bankrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij hoeft al die "rommel" zeker niet. Ik kan mij voldoende informeren via internet en ik weet ook al lang op wie ik ga stemmen. Maar blijkbaar moet verkiezingsdrukwerk verplicht afgeleverd worden, want de mensen dienen geïnformeerd te worden. Tja. Gelukkig kan ik de advertenties in Facebook uitschakelen via Adblock Plus (in Chrome)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Politiek laat me links liggen ! maar als ze op uw zenuwen beginnen te werken is dat wat anders . Ik heb al eens gevraagd aan een politieker om zijn werk op Wc papier af te drukken dan was het ook nog nuttig .Mja ferm verbaal maken voor TV en radio ! De kaarten zijn al geschud en verdeeld ! En ook beammt Ollie wat onze Hans daarboven zegt !

  Nou moe ? of liever m'enfin voor de verkozene ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, Storm... Misschien 'wijs' zwijgen... ?!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat Scheepsdalelaan, Storm... Wonen wj zo dicht bij elkaar... ?!
   Lie(f)s.

   Verwijderen
  2. Dat is inderdaad de Scheepsdalelaan Lies!

   Verwijderen
  3. Knipoog !
   Nu verder naar die schoenen met rode veters zoeken...
   Lie(f)s.

   Verwijderen
 5. Hier was het met de landelijke verkiezingen niet veel anders een maand of wat geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Politiek is toch voor iets goed: voor de creativiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ze bezorgen me een pijnlijke rug, telkens ik de brievenbus open dwarrelen er van die kleine 'communiezandjes' naar beneden, ik blijf maar rapen

  BeantwoordenVerwijderen