donderdag 4 oktober 2012

La Folie du Vinyl

Verjaardagen. Misschien ben ik op een leeftijd gekomen waar je niet meer zit uit te kijken naar alweer een jaartje ouder worden. De gasten daarentegen zijn er nog steeds op gebrand! Stiekem vroeg opstaan en het huis versieren, ontbijt maken en 's avonds hapje en feestelijke maaltijd. Maar het spannends voor hen (en voor mij eigenlijk ook wel) is het 's morgens, na het obligate "Happy Birthday" zingen, uitdelen van de pakjes! Zij zijn even opgewonden over het uitdelen van pakjes als het zelf krijgen van pakjes op hun verjaardag!


 
Terwijl ik dit stukje schrijf staat mijn verjaardagscadeautje op de achtergrond te spelen. Ik kreeg namelijk een plaat voor mijn verjaardag. Een echte vinylplaat. Bakesale van Sebadoh meer bepaald. Aangezien ik sinds jaren geen platendraaier meer had, trok ik in eerste instantie mijn wenkbrauwen op. maar een bijkomend bonnetje (zelf gemaakt) dat recht gaf op een platenspeler verklaarde dan weer de eerstgenoemde cadeau.Ik kijk steeds minder televisie en aangezien de stereo in dezelfde ruimte staat als de beeldbuis, is het niet altijd evident om wat te lezen of naar muziek te luisteren als andere huisgenoten kassie willen kijken. dus had ik al een aantal keren geopperd dat we in de bureau een lees- en zit moesten maken. Die opmerking was blijkbaar blijven hangen!Dus gauw even rondgekeken om een platendraaier (met usb-aansluiting om mijn oude stapel platen op de pc te zetten) op de kop te tikken. Zo gevonden, zo gekocht. het is een SONY PSLX 300USB geworden. Ik had bij mijn ouders thuis nog mijn oude versterker (een Technics) staan waar ik als 16-jarige menige maand voor gespaard had. Samen met de bijhorende boksen was alles in een ik en een gij aangesloten.

En bij deze kunnen hier weer platen gedraaid worden. De jeugd ten huize Weerenwind was vooral onder de indruk van het feit dat je zo een plaat moet omdraaien om de rest van het verhaal te horen!!! Maar ze vinden voor de rest wel "cool", zo'n vinylplaten.

8 opmerkingen:

 1. Je hele logje is 'cool', Storm. Je wordt Meester Gitarist, als ik je lees- en zithoek bekijk... ?!
  Smak, smak, smak (nooit té laat hé) !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé proficiat! Wanneer verjaarde je? ik vandaag ;) en ik werd het omgekeerde getal van jou! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind zo'n plaat ook cool! Gaaf kado hoor :)

  Enne: van harte nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bedankt voor je bezoek, je kwam op het goede moment, de taart stond klaar, speciaal voor je verjaardag :-)

  haha, ja een plaat moet je omdraaien en een cassette ook

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sebadoh? Had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Net even opgezocht en wat liedjes laten spelen, klinkt niet slecht!
  Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Mooie geschenkkeuze vind ik. Een platenspeler kreeg ik enkele jaren geleden ook, maar is intussen ergens in het duister opgeborgen. Hoog tijd om hem weer 's boven te halen!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog van harte proficiat.
  Mooi kado....veel luisterplezier...!!!

  BeantwoordenVerwijderen