dinsdag 19 maart 2013

Langharig werkschuw tuig!

Ik ben een kind van de grunge.
Altijd geweest en gebleven!
Gescheurde jeansbroekken! Jawel!
Houthakkershemdjes! Jawel!
Combats of Dr Martins!Jawel!
Afgetrapte All Stars! Jawel!
Lang haar! Jazeker!Nostalgie is leuk! Maar als je er blijft in hangen, wordt het een beetje pathetisch. Zoals de hardrockers uit mijn kindertijd; te skinny jeans, zwarte heavy-metal t-shirts, jeansvestje met achteraan een sticker van Iron Maiden en de obligate witte basketsloeffen (die overzetboten leken in vergelijking met de ingekorte pijpen van de jeans). Och ja, zij lopen er nu nog steeds zo bij (inclusief bierbuik).

Maar heeft niet iedereen recht op zijn guilty pleasure. Wel zo heb ik er ook een. Lang haar. Na, wegens volwassenheid en werk en zo, kortgewiekt door het leven te zijn gegaan, heb ik een aantal jaren terug het besluit genomen mijn pluimen terug te laten groeien.
Zodoende loop ik er terug als een overjaarse grunger bij. And i love it!

De reacties van mensen zijn best grappig; het obligate "kapper ziek" is een wekelijks weerkerende vraag. Kortgeschoren mannen (kwestie van hun kaalheid te verbergen) krijgen steevast het antwoord dat ik tenminste nog iets heb om te laten groeien.

Maar de grappigste reactie komt van mijn 13-jarige puberdochter. Die het maar niets vindt om een langharige vader te hebben. Al haar vriendinnen hebben vaders met keurige korte haren. Waarom in godsnaam zij niet! Ik zou het indertijd onwaarschijnlijk cool gevonden hebben mocht mijn vader lang haar gehad hebben. Maar zo zie je maar dat tijden veranderen!


8 opmerkingen:

 1. Voordeel : met lang haar kan je ook nog steeds het Iron Maiden jeansvestje en combatshoes dragen en als je het achter je oren steekt heb je zo'n gezellig nektapijtje van eind jaren tachtig.

  Een nadeel : je moet er wel mee staan, met lang haar of je ziet er echtigintechtig belachelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind lang haar hartstikke leuk, ook bij mannen. Maar ik kan mij voorstellen dat kinderen daar anders over denken. Toen mijn broer rond zijn 8e in het ziekenhuis lag, was hij erg bang voor de zuster. "Zuster heeft een snor!" zei hij steeds. Later bleek het juist een broeder met lang haar te zijn, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op 13 jaar wil je niet te veel opvallen, he, en zeker niet met je vader. Geef haar nog een paar jaar en ze vindt het net geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pubers veranderen ook weer heel snel van mening, dus wie weet...
  Zelf vind ik lang haar bij mannen wel mooi, zeker als het goed verzorgd en een lekkere dikke bos is.

  Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zolang er geen kale plek in zit vind ik lange verzorgde haren bij een man schitterend ! Goed voor jou ! De dochter draait wel weer bij eens ze het gewoon is zal ze misschien merken hoe 'speciaal' haar vader wel is. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kan je vertellen dat je op zo'n bluesoptreden als dat van zondagavond, mensen van alle slag ziet. Ook diegene die je hier zo liederlijk beschrijft... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hier draait de kroost bij zulk soort "onregelmatigheden" ostentatief met de ogen en zucht - waarom ben ik niet in een normaaaaal gezin geboren??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mijn vader heeft altijd langer haar gehad. én een baard. Voor mij was dat normaal... En zeer vreemd dat er bijna niemand anders was met een baard en krollen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen