woensdag 26 januari 2011

Jazz op zondag

Eindelijk ben ik er geraakt!!!! In Vrijstaat O (Oostende).
Zondag 16 januari 2011! Woeha!
Ik wou er al zo lang eens naar toe maar telkens kwam er wel wat dwarsliggen. Nu, de voorbije maanden waren de verbouwingen maar al te vaak spelbreker. Ook zondag zag er in eerste instantie niet goed uit! Normaal gezien was er een nieuwjaarspassage bij familie. Een verplicht nummertje waar in januari moeilijk aan te ontsnappen valt.


Op zondagnamiddag kun je op enkele plaatsen te lande een Jazz-concertje meepikken! Ik schrijf ze minutieus op in mijn moleskine (i know i'm a freak) maar ik geraakte er maar niet!
Zo heb je de optredens van Opatuur in De Centrale te Gent (dat staat binnen enkele weken op de menu). Ook op woensdag en zondagavond zouden er jam-sessies zijn in de Hot Club De Gand te Gent natuurlijk.

Maar dus ook op zondagnamiddag in Vrijstaat O op de dijk in Oostende.
Tom Tom-stem: "Onder de 3 gapers van de Koninklijke Gaanderijen gewoon gedecideerd voorbij de openbare toiletten stappen en daar is de Vrijstaat O".
En toen werd het nog even spannend.
Immers eenmaal aan de kassa gekomen: VOLZET!
Nou moe! Dan ben je er eindelijk geraakt en gaan de deuren voor je neus dicht??

(Photo by Lodewijk Deleu)

Nu de dame aan de deur vriendelijk maar toch gedecideerd in de ogen gekeken en  maar meedegedeeld dat ik wel achter in een hoekje wou rechtstaan en hop binnen. Uiteindelijk zelfs nog een mooi plekje in de zetel versiert. Als een gentleman mijn plaats afgestaan aan 2 dames. Daarvoor getrakteerd geweest (met Vedet). Uiteindelijk toch nog een zitje bemachtigd.

Je ziet, je komt niet zomaar de hemel in ;-)

En toen was het genieten geblazen!


9 opmerkingen:

 1. Dat plekje ken ik maar ik kom er niet genoeg. Wie weet lopen we er elkaar nog eens tegen het lijf. Vedett was het, hé? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Elke: Och, dat mag een Leffe in 't Risico, een Tongerlo in de Werf of een Brugse Zot in de Republiek zijn ook hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Risico? Dat ken ik niet, waar is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de Jeruzalemstraat aan de Jeruzalemkerk. Een bruine kroeg met goede muziek en lekkere spaghetti.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, nice. Merci voor de tip, ga ik eens proberen. Ik vind dat er in Brugge nogal weinig is maar misschien ken ik ze gewoon niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. weeral een nice post. niet meteen mijn interessseveld, die jazz, maar met passie geschreven en daardoor heel leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Molbardinho. Vooral live kan jazz me echt bekoren! Meestal zijn het echte klassemuzikanten en een plezier om naar te luisteren en ze bezig te zien. Mijn muziekkeuze is wel heel breed; de volgende weken staan optredens van Band of Horses, Ray Lamontagne en The Black Keys op het programma!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. good stuff! heb de cd van lammontagne grijsgedraaid. al veel goede recensies gelezen van the black keys en band of horses, maar nog geen cd's beluisterd. bij mij voorlopig geen optredens behalve the subs (en ik kan je chilly gonzales volgende week vrijdag in de vooruit van harte aanbevelen) in gent; rock am ring (kings of leon, coldplay en system of a down) staat wel met stip aangeduid in mijn agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het programma van Werchter belooft weer ook weer goed te worden! Cactus is een thuismatch en ik wil nu eindelijk wel eens naar Gent Jazz en Jazz Middelheim gaan.

  BeantwoordenVerwijderen