donderdag 27 januari 2011

JazzLab serie Quentin Dujardin Quartet

16 januari 17 uur te Vrijstaat O.
Quentin Dujardin Quartet
Quentin Dujardin - Gitaar
Jalal El Allouli - Arabische viool
Tuur Florizoone - Chromatische accordeon
Fred Malempré - Percussie

Wel deze JazzLab Series met Quentin Dujardin Quartet in Vrijstaat O te Oostende voldeed aan alle verwachtingen.


(Photo by Guy Van de Poel)

Als je Quentin Dujardin zijn naam gaat googelen kom je op zijn Myspace automatisch terecht bij een filmpje met de naam "On the way". Je ziet Quentin als een soort lifter rondtrekken met gitaar op de rug. Om overal in Afrika jammen.
En dat is ook wat hij tijdens het concert met je doet. Hij neemt je mee op een muzikale reis, maar dan eerder in de Arabische wereld dankzij zijn vriend Jalal El Allouli uit Marakech. Het vetrekpunt is de Jazz maar telkens gaan ze freewheelen en wordt er extra pit aan het geheel toegevoegd. Dat is nu eens de sfeer van een Marokkanse Soek door een oosters duet tussen de Arabische viool en de chromatische accordeon van Tuur Florizoone (soundtrack Aanrijding in Moskou met de fantastische Barbara "kom terug in de auto mama is ruzie aan het maken" Sarafian) en speelt Dujardine als het ware percussie op zijn instrument. Dan weer is dat door een doorleefde blues als "Bill" te spelen als tribute aan de bluesgitarist Frazier (een persoonlijke favoriet van Quentin Dujardin) .
Het geheel wordt af en toe van passie doorspekt met onvervalste flamencogitaar. Het andere uiterste zijn dan de eerder romantische gitaarnummers zoals "En 't attendant" (op cd opgenomen met de grootmeester Toots Thielemans himself op de mondharmonica) die Dujardin solo brengt.
Ook stemmen spijzen het gesmaakte geheel op tijdens het optreden;  Jalal El Allouli zingt een Morokkaanse traditional en tijdens "A Child's song" laat Quentin Dujardin horen dat hij ook over een aangename stem beschikt.

Als je dit concert ergens in de buurt kan meepikken, moet je niet twijfelen: gewoon GAAN!

Tourdata op

http://www.myspace.com/quentindujardin
Geen opmerkingen:

Een reactie posten