donderdag 24 maart 2011

Back on track!

Eindelijk terug gaan lopen! En het heeft deugd gedaan. Ik was bijna vergeten hoe leuk het was!

Ik ben sinds drie jaar gestopt met roken (and still counting....) Het stoppen met de pafstokken leek me een geschikt moment om te beginnen lopen. Natuurlijk met veel te veel enthousiasme en binnen de kortste keren in de lappenmand. Na ongeveer een jaar sukkelen met Achilles (vooral de pees that is) ben ik laatste twee jaren vrij regelmatig blijven lopen. Toen vorige zomer de pees weer begon te knagen, heb ik het lopen wat afgebouwd en ben ik gaan afwisselen met zwemmen.Tijdens onze middagbreak trek ik naar het gezouten 50 m bad van Oostende om baantje te trekken, hetgeen je toch wel een boost geeft om de namiddag dip tegen te gaan!


Maar telkens in de winter, meer bepaald met de feestdagen van december in zicht, heb ik neiging om stil te vallen. Hetgeen me anders niet stoort (regen, koud, moe,...) in dan ineens wel een goed excuus om thuis te blijven liggen in de zetel! Of om over de middag gewoon een boek te lezen.

Maar kijk deze week bulkt het van de goede voornemens!! Maandag over de middag mijn baantjes (1500 m) gaan trekken en deze morgen voor het eerst in twee maanden weer mijn loopschoenen aangetrokken!

Mens sana in corpore sano!

5 opmerkingen:

 1. Ik heb 3 jaar geleden via start to run bijna een jaar volgehouden. En dat kan idd kei fel deugd doen. Maar wegens knieblessures van 9 jaar geleden (ja!) ben ik moeten stoppen. Ook Afrikaanse dans heb ik slechts een jaartje kunnen volgen. Volgens de dokter moet ik gaan fietsen ... wat ook wel leuk is ... maar ik dans zo graag ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je niet meer intensief kan dansen. Langs de andere kant heeft het geen zin om je lichaam te forceren want dat wreekt zich sowieso. Fietsen en zwemmen zijn ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alleen zwem ik totaal niet graag ... dus wordt het fietsen en af en toe een beetje dansen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zwom vroeger ook niet graag. Maar door sinds september vorig jaar 1 à 2 keer per week te gaan zwemmen is dat totaal omgeslagen. Doordat je je moet concentreren op je bewegingen en ademhaling werkt het heel ontspannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar door tig oorontstekingen toen ik klein was, kan ik het nog altijd niet goed. Ik kon bijna nooit mee gaan zwemmen toen ik op de lagere school zat.

  BeantwoordenVerwijderen