zondag 11 september 2011

Een mens heeft zo zijn gewoontes en rituelen

Ik drink mijn koffie niet graag uit een tas. Als het maar even kan, dan mag dat voor mij een mok zijn.

Als ik aan het werken ben dan moet daar een mok (met koffie in de voormiddag, met thee in de namiddag en avond) op mijn bureau staan. Een groot deel van de tijd staat die mok daar gewoon koud te worden. En soms als ik echt in de flow ben dan kan dat drankje daar evengoed 2 uur onaangeroerd staan afkoelen. Uiteindelijk drink ik het dan wel koud uit maar zonder mok in de buurt gaat dat niet. Ook met een gewone tas gaat dat niet. Mijn koffie smaakt mij ook niet zo goed in een tas als in een mok. Op café kan het soms niet anders maar toch ... geef mij maar een mok.


Ook op mijn werk worden er met een mok sloten koffie naar binnen gegoten. we beginnen op een onmenselijk vroeg uur en zonder een mok met kofiie gaat dat niet.
 

En als ik al helemaal in de luxe ben van tijd te hebben. En helemaal alleen thuis. Aan onze keukentafel met barkrukken. En dan de gazet kunnen lezen. Wel dan mag daar een koeksken bij, jawel. Speculoos en dan liefst Lotus! Maar rond Sinterklaas mag dat speculaas zijn (met speculaas- of koekkruiden in).

3 opmerkingen:

 1. Een mok koffie... één van de goede dingen in 't leven, Storm !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook een mokmens.
  En ook geen god die de afwas doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb ook graag koffie uit een mok en dan liefst nog eentje met zo'n dikke rand ... :)

  BeantwoordenVerwijderen