donderdag 1 september 2011

Bar Fitero

Af en toe moet je het treffen. Als toerist stap je maar al te vaak de verkeerde keet binnen. Maar soms, heel soms, heb je per toeval de juiste zaak beet. In het voorjaar passeren hier elke morgen klokslag 08:00 rennende stieren omringd door massa's losgeslagen jongeren in witte tenue en rode sjaals. De zaak is dan hermetisch dichtgetimmerd om ongewenst stierenbezoek te vermijden.


We zochten een plek waar ze lekkere tapa's hadden. Ook een goed glas rode wijn (rode wijn "koel" leren drinken). De ganse straat stikte van de toerist-traps. Maar bar Fitero (bestond al 3 generaties lang binnen dezelfde familie) was net wat we zochten.

Het zat er vol locals. Via de konginginne bergrit van Tour de France die opstond, werd het een geweldige namiddag van discuteren met de plaatselijke oudjes. Waar koers al niet goed voor is. Het gesprek werd gevoerd in het Frans, vijf woorden Spaans, zeven woorden Engels, veel gebaren en nog meer goede wil.

By the way ik heb ze daar kunnen overtuigen dat wij hier geen burgeroorlog gaan hebben (ze zijn toch wat heetgeblakerd die Basken).

4 opmerkingen:

 1. Tapa time en een ouderwetse babbel aan de toog... Heerlijk, toch, Storm ?!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zalig toch zo'n echte tapasbar! :) ik word er goed gezind van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zijt gij daar zeker van? Dat wij hier geen burgeroorlog gaan hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Lies & Lies: Tapa's zijn de max.
  @ Zapnimf: ik reken er op dat ze hier begot hun laatste beetje verstand zullen gebruiken!!!!

  BeantwoordenVerwijderen