vrijdag 2 september 2011

Het is nu een beetje rapper weekend

Goede gewoontes moet je in ere houden.

Vroeger lazen we elke dag de krant. Maar de voorbije jaren was dat abonnement opgezegd wegens toch geen tijd meer om de gazet helemaal te lezen. Geen tijd wegens te druk met de kinders, werk , verbouwing en al die toestanden. En 's avonds kwam het er ook al niet van. Dat huiswerk moet nagekeken worden. Dat eten moet klaargemaakt worden. De training van de atletiek of de notenleer moeten gehaald worden. Als er op de hele week een krant was die gelezen werd, was het de weekendkrant wel.


Deze zomer hadden we bij toeval terug een krant. Wat was het leuk, een echt vakantiegevoel eigenlijk, om op te staan, ontbijt, een mok koffie en tijd te hebben om de krant te doorbladeren en de interessante artikelen te lezen. Maar zelfs in de vakantie was het toch weer vooral de weekendkrant die gelezen werd. Ook wel voor een groot deel te wijten aan het DS Magazine.

Toen we een aankondiging zagen dat je nu ook enkel een Weekendabonnement kan nemen, hebben we niet al te lang moeten nadenken. Meer nog, je krijgt niet enkel de weekendeditie van het dagblad. Je krijgt nu ook de vrijdag de krant met het DS Magazine en in het weekend de krant met het DS Weekblad.

Vandaag waren met zijn twee thuis. De gasten naar school. De koffie stond klaar. Ontbijt en een krant.  En tegen tien uur was de krant gelezen. Deze week begon het weekend al op vrijdag. wat mij betreft mag dat gerust een gewoonte worden.

7 opmerkingen:

 1. Onvoorstelbaar. Ik maakte me daarnet de bedenking dat mijn weekend al op vrijdagmiddag begint. Want nu lees ik op vrijdagmiddag ds magazine wat ik anders op zaterdagmorgen las. Nu nog het werkritme aanpassen en we zijn er. Zal eens met mijn chef moeten overleggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof, kan je de beautytips uitpluizen, de consumententips en waar je het weekend kan doorbrengen zodat je later geen tijd meer hebt om te lezen.

  Wij hebben ook ons abonnement opgezegd, maar ik mis ze ook. Alleen, d'r is geen gazet naar ons goesting.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk hé dat weekendabonnement. ik overweeg ook om dat te nemen als ik verhuis. maar misschien best gewoon af en toe iets gaan halen bij de dagbladhandelaar ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ontbijt, koffie, de krant en tijd...
  Vrijdagochtend de luxe, Storm !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aha! Dat ga ik ook nemen zodra ik verhuisd ben. Ik ben groot van DS. En niet alleen voor de inhoud. Heerlijk genieten van de typografie, de bladzetting, de kleuren,... :) En dat met een koffie 's morgens: mjam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan deugd doen, zo'n weekend dat een dagje rapper begint.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Bentenge: die gaat daar natuurlijk mee akkoord zijn!
  @ Zapnimf: het was DS of DM. Weinig verschil eigenlijk.
  @ Lies: zo in je pyama, dat leest veel gemakkelijker!
  @ Lies: dat is het helemaal!
  @ Matthias: groot gelijk!
  @ Veerle: zeg dat wel!

  BeantwoordenVerwijderen