dinsdag 13 september 2011

Gimme gimme: My great escape

Soms, zo heel af en toe heb ik wel eens last van jaloezie. De laatste weken meer bepaald iedere donderdagavond. Zo rond 21 uur op BBC Two. Dan wil ook wel eens zo "great escapen"!

Het principe van het programma is poepsimpel. Je neemt een prachtige plaats. Liefst een beetje ruig. Groene tafel-laken-weides-die-uitlopen-op- rotsen- en-kliffen met een wit romantisch huisje nabij een strand. Liefst bij een beetje een ruwe zee of course. Zo een huis waarvan iedereen denkt: "Hmm, zo'n vakantiehuisje wil ik ook wel". Pas op het wordt nog leuker. Dan begeef je je daar ter plaatse in de prachtige natuur en probeert je je steentje bij te dragen aan het behoud ervan. Door te gaan duiken. Door gewoon zoveel mogelijk op zee te gaan met een boot (wat een opgave miljaar) en naar walvissen en dolfijnen te spotten. Zoveel mogelijk foto's te trekken. Af en toe een dier te redden. En tussendoor voor het TV-program quoi, wat socializen met de lokale bevolking.

Man ik wil dat ook zo graag doen!!! Daar kan ik uren over wegdromen; net voor het indommelen 's avonds of bij het uit de ruiten van de trein staren onderweg naar mijn werk.


We zijn naar Monty Hall's Great Irisch Escape beginnen kijken daar het zich afspeelt in het fantastische Ierse boerengat Roundstone! In een ver verleden had ik het fantastische genoegen om voor Europees projekt een paar jaar intensief te mogen samenwerken met Fransen en Ieren. De Ieren kwamen uit het goddelijke Connemara. Meer bepaald Clifden. Maar telkens als we naar het groene eiland trokken, verbleven we in het feeërieke Roundstone. Na een paar jaar Guinnes, Wiskey en Putchin drinken kan je de Ieren best smaken.

En wat Roundstone betreft? Dat is de hemel op aarde voor de buitenmens. Een dorpje gelegen tussen de haven en een berg (Errisbeg) te midden van bogland (land van tufvelden). Met voor het dorp een prachtig eiland vol groene velden en witte huisje die een prachtige baai van het blauwste water overschouwen afgezoomd met prachtige stranden tusen de rotsen.

Voor wie wil gaan? Niet twijfelen, pak het vliegtuig richting Galway en dan naar het volgende adres: Errisbeg Lodge

En kijk het geluk lacht me toe! Door het schrijven van deze post ben ik er achter gekomen dat ze nu op 8 TV een van de eerdere episodes van Monty Hall's Great Escapes uitzenden. Hier een voorproefje.Voor wie er niet genoeg van kan krijgen zijn er de boeken:

Monty Hall's Great Island Escape
Monty Hall's Great Hebridean Escape
Monty Hall's Great Irish Escape

http://www.montyhalls.co.uk/home

3 opmerkingen:

 1. Keep on dreaming... enkel weggelegd voor ongebonden mannen zonder jonkies. Had je maar eerder moeten bedenken, Storm.

  Dat beesten redden is er trouwens ook te veel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was vorig jaar maart/april mee met een theatergezelschap omdat mijn beste vriendin daar in acteert, was uitgenodigd voor een rondreis met dat gezelschap door Ierland en waren in Connemara.Ook in Clifden, in Westport(iets noordelijker) en Galway. Kan me je jaloezie voorstellen, hoewel jaloezie me niet aanstaat hoor haha, maar in dit geval jaaa, wat is het daar mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Zap: uitzonderingen bevestigen de regel!
  @ Danique: Zeg dat wel!!!

  BeantwoordenVerwijderen