donderdag 3 november 2011

Het weekend! Full option indeed my dear!!!!

Het weekend ligt alweer een halve week achter ons. Hoog tijd voor een verslag. Het weekendje Brussel mocht er best zijn. Nadat we de kinders in veilige bewaring hadden gegeven met voldoende spijs en drank om het weekend te overleven, trokken we richting grootstede. In deze metropolisregio trokken we de weide wereld in met een Vietnamees middagmaal. Als digestief trokken we naar het Jubelpark om de Indianen van Brasilia te gaan bezoeken. Maar dat was buiten de waard, zijnde in dit geval de conciërge, gerekend. Het is toch logisch dat als de tentoonstelling om 17 uur zijn deuren sluit, je om 16 niemand meer binnenlaat! Que??????
Maar we lieten het niet aan ons hart komen en gingen dan maar een terras verkennen aan de Tervuurse Steenweg, het was immers toch lente dit weekend.Na opnieuw een maaltijd uit verre contreien, met name een pizza in het zuiderse Elsene (die voorwaar verrukkelijk was) togen we naar het prachtig gerestaureerde Flagey-gebouw. Gelukkig maar dat men dergelijke cultuurtempels blijft subsidiëren (zou dat blijven in nabije toekomst van volksreferendumhoudende Grieken of besparende Belgische regeringen in spe).


Het optreden dus. Toots Thielemans and Brasilian friends. Lang geleden, ergens in de jaren tachtig, nam Toots een Bossa plaat op met deze Brazilianen. Spetterende Bossa Nova met een "ketje" dat een ware thuismatch speelde. Het wederzijds respect droop net iets te stroperig het podium af, maar wat ben je met plezier geneigd om deze Brusseleir alles te vergeven en met een glimlach alles met de mantel der liefde te bedekken. Ik ben blij dat ik de grootmeester van de mondmuziek heb mogen aanschouwen. En nog een ontdekking gedaan; het wordt hoog tijd (woensdag in de bib dus) dat ik mij eens wat verder verdiep in de muziek van Antonio Carlos Jobim (een groot gitarist en songschrijven).


Na het optreden dat eindigde met een staande ovatie (wat had je anders gedacht) togen we richting Belga-café. Tja dat is alle wat ik vind dat een café zou moeten zijn. Ik zou er dagelijks in de voormiddag mijn koffie en mijn krant kunnen gaan lezen. Ik zou er elke dag in de namiddag bij een koffie gerust een uur mijn kunnen zitten lezen (3 werkwoorden na elkaar mag dat?).

Zondagmorgen via de Zavel naar de Marollen. Wat is er leuker dan op een zonnige lentedag ergens eind oktober om de vlooienmarkt op het Vossenplein te gaan rondneuzen? Wel ik zal het u zeggen: een terras doen op de Vossenmarkt en daar uitgebreid ontbijten met verse eitjes en "een goei sjatte café". En wat is de wereld klein, aan de tafel naast ons zat David Van Reybrouck (je weet wel van Congo). Maar ook de man achter de G 1000. Dus waren we al snel in een heel aangenaam gesprek gewikkeld. Maar het werd hoog tijd om ons naar de Bozar te begeven voor het tweede optreden van het weekend.


De Flagey mag er wezen als zaal, maar ook de Bozar is een juweeltje. Het was een klassiek orkest dat zuiderse passie speelde. Met als absolute hoogtepunt de gitarist Yamandu Costa (grootmeester op de 7-snarige gitaar die zelfs midden in het stuk al spelend werd herstemd)). Onwaarschijnlijk. Echt onwaarschijnlijk virtuoos maar ook buitengewoon zoals hij zichzelf (mind you met het Nationaal Orkest van België) begeleidde met gezang en gefluit. Driemaal terugkomen voor nog een indrukwekkender stuk (ik heb muzikanten met open mond zien kijken) en een staande ovatie was zijn deel! Driewerf hoera voor Yamandu!


Na het optreden dronken we nog een cocktail in het Braziliaans café en dan was het de autostrade op richting Antwerpen. Op de parking in Rumst nog snel snel omkleden in de auto, ergens tussen twee trucks en naar de opening van de Boekenbeurs om Vips te gaan spotten!

3 opmerkingen:

 1. Teveel van het goede kan toch *v*e*r*r*u*k*k*e*l*i*j*k* zijn, Storm !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel blij dat de optredens goed waren, eigenlijk heel je weekend, hé.
  Waarom een verkleedpartij ?
  Veel VIP's gezien ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ lies: Dank je wel
  @ Mich: je hebt ondertussen al gelezen waarom er een verkleedpartij was! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen