zondag 20 november 2011

Je kan ze bezwaarlijk beschuldigen een ruggegraat te hebben!

Bij het lezen van mijn vrijdagskrant tijdens de lunch op zaterdag toch wel eens goed zitten gniffelen.

En wel hierom:

Gunther D., met de D van dol

Gunther D., lokt Lieve Blanquaert in de val

'Kan mezelf wel voor het hoofd slaan'Niets zo leuk als een bende "Beeveetjes" die zichzellf al teveel au sérieux nemen om je aan te ergeren. Overal als de pinken bij om hun gedachtje te gaan verkondigen. Te pas en te onpas worden ze, op om het welke welke zender, door om het even welke presentator, van om het even welk programma of krant, erbij gesleurd om hun gedacht te komen zeggen of ons te verbliden met hun verlichte geest.

Alles kan, alles mag, met een air van hier tot aan de maan en terug als het moet. Een Nic Baltazar, nochtans geen slecht regisseur, wordt plots een milieudeskundige? Geen enkel probleem en hop de vlieger op en naar de klimaattop in Kopenhagen (die dan natuurlijk een muis baarde).
Een expert nodig over Toetanchamon op radio 1? Hopperdehop daar is Axl Peleman, prima muzikant en fantastisch bassist, en blijkbaar ook een egyptoloog na zijn uren.

Hahaha! Maar heel, heel af en toe is er gerechtigheid. Heel af en toe komen ze zichzellf tegen. Heel af en toe vallen ze door de mand en zetten ze zichzelf in al hun alomwetendheid voor schut.

En sorry, ik weet dat het niet mooi is, maar dan kan ik het niet nalaten om te gniffelen. Ik weet het, enig sarcasme en binnenpretjes zijn mij niet vreemd.

4 opmerkingen:

 1. Tja, Storm..., kunnen we af en toe eens extra lachen !
  Zonnige zondag,
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar erger ik me nu ook aan, zie !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat makkelijke radio, iemand te zeik zetten.

  Alsof wij niet allemaal doen of we het weten als we een tentoonstelling, een concert, een boek of een film aanprijzen op onze blog.
  Ok. Ze vragen mij wel niet om een land te gaan vertegenwoordigen op een buitenlandse top, maar soit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Mevrouw Zap: Iemand te zeik zetten op de radio is inderdaad gemakkelijk maar ik vond in het geval van het koppel Balthazar-Blanckaert, dat over alles en nog wat zijn mening mag spuien en dat in de media bijna heilig verklaard wordt er ook wel eens een kritische noot mag vallen. Maar blijkbaar mag het van dit over politiek correcte koppel alleen maar als het in hun kraam past. Want wat zouden de mensen wel denken. Ze zouden anders welneens van hun pied de stalle kunnen vallen. Daar ergerde ik me een beetje aan. That's all!

  BeantwoordenVerwijderen