zondag 6 november 2011

VIP

Very Important Person

Wij, wij zijn heel gewone mensen zoals gulder allemaal (kies maar zelf of ge u aangesproken voelt of niet, maar het zegt in elk geval veel over uzelf)
Maar, maar, maar .....elk jaar beleven mijn épouse et moi ons eigenste Vip-moment op de boekenbeurs. Elk jaar worden we uitgenodigd voor de opening van de boekenbeurs (samen met al die andere vips that is, zowat de helft van Vlaanderen dus). Niet dat we streken hebben ofzo maar we verkleden ons dan arty farty en doen dan zo onwaarschijnlijk mogelijk intellectueel, wij.


Neen we blijven gewoon plebs, geen kans op premières, nooit uitgenodigd op feestjes van Story, Dag Allemaal, Humo, Goedele of andere Vlaamse Kwaliteitsbladen. Neen voor ons, normaal volk, geen Rode loper, geen filmpremières, geen Nacht van Exclusief en ook geen gala's van de zoveelste voetbalprijs wielrennersfiets of kasseisteen. Neen daar worden wij allemaal niet op gevraagd!

Maar driewerf hoera voor de opening van de boekenbeurs want dan mogen wij telkens als Vips's gaan. Man, man, dan zijn wij de hipsters jong! Om dan overal van de gratis (sparen wij daar even de volle 16 Euro uit) en voor niks chips, nootjes, bubbels en broodjes te gaan schransen. Dan kunnen wij naar hartenlust "beevee's" gaan spotten. En lachen met het feit dat ze allemaal zelf beginnen te geloven dat ze een boek geschreven hebben. Het is ook maar één klein werkwoordje verschil nietwaar tussen "boeken schrijven" en "boeken laten schrijven". Dan gaan wij in levende lijve checken waarom Kristien Hemmerechts zo kwaad is op al die andere, zonder twijfel, veel mediageilere schrijvers. Of Herman Brusselmans nog geen jonge blonde chick met te diep uitgesneden decolleté binnengedraaid heeft? Of Bert A geen traan staat weg te pinken bij een of ander ontroerend boek? Of Ruth Joos wel een cultuurpaus is? Of Pascale Naessens effectief zulke onnozele botje met nepbont draagt waardoor de heer P Jambers een klein oud ventje lijkt?

Nu aan alle schone liedjes komt een eind en na een paar uren trekken we huiswaarts om weer gewone mensen te worden.

Belangrijk detail: buit van de avond: Paul Theroux met De spoorwegcarrousel. De revisited had ik al gelezen en dus hoog tijd voor het eerste exemplaar. en ze moeten niet allemaal van de Bib komen die boeken.

6 opmerkingen:

 1. Ah, ik wilde net vragen of je ook een boek had gezien. Toch nog, zo op de valreep.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar één boek meegebracht? Chapeau!
  Ik zou me er arm kopen, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik baal wel dat ik niet naar de boekenbeurs kon :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu begrijp ik de verkleedpartij. Ja, het kan leuk zijn om je eens te vergapen aan die omhooggevallen BV's, hé.
  Veel leesplezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Lies: Merci! Merci! Bloos! Bloos!
  @ Zap & Veerle: neen neen meer boeken mee: naast Paul Theroux ook nog de Holy Kama van de heer Kamagurka en Congo van David Van Reybrouck. dus welgeteld 3 boeken. Ik probeer het wat te beperken wegens al zo veel boeken. De meeste haal ik tegenwoordig uit de bib, maar Congo leek met wat te dik om tijdig uitgelezen te krijgen!
  @ Laura: de volgende keer beter!
  @ Mich: Merci!

  BeantwoordenVerwijderen