dinsdag 22 november 2011

Najaarslijstje Update

Eind oktober publiceerde ik mijn najaarslijstje(Najaarslijstje). Veel te voorbarig natuurlijk. Hoog tijd voor een update.

- Zondag 27/11/11: Nacht van de akoestische gitaar in het Paleis voor Schone Kunsten

Leiding & Gitaar : Fabio Zanon
Gitaar: Ulisses Rocha
Gitaar: Rogério Caetano
Gitaar: Marcus Tardelli
Gitaar: Paulo Belinati
Gitaar: Odaïr Assad
Gitaar: Brasil Buitar Duo (Joäo Luiz & douglas Lora)

Als would-be gitarist kon ik dit optreden in het kader van Europalia/Brasilia gewoonweg niet aan mij voorbij laten gaan. Zanon staat bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. Meer bepaald één van de beste vertolkers van Heitor Villa-Lobos (ik hoop het ook ooit op de gitaar te kunnen spelen). Ulisses Rocha is dan weer een topper in brazilië. Maar een land met zoveel gitaristen maakt van hem ook een werledtopper. Geruchten gaan dat Yamandu Costa (die we de vorige keer reeds mochten bewonderen) ook weer van de partij zou zijn. Laat maar komen!

Fabio Zanon

 Marcus Tardelli

 Ulisses Rocha

Rogério Caetano

We gaan ook deze keer weer een daguitstap van maken. Het ontbijt op het Vossenplein is danig meegevallen dat we opnieuw gaan. Toen zaten we toevallig naast David Van Reybroeck (u weet wel van Congo) op het terras, hetgeen een mooi geanimeerd gesprek over de G-1000 (wat me er aan herinnert dat ik dringend een verslagje moet schrijven) opleverde. Toffe mens en knap gezelschap bij zich. Daarna gaat het richting Tuut en Cocoon op de Heizel of de indinanen van Brazilië in het Jubelpark.
En na het optreden plannen we nog een (klein) stapje in het Brusselse nachtleven.


- Woensdag 30/11/11: Fleet Foxes in Vorst Nationaal

Nog een geweldig verjaardags cadeaut om de maand november af te sluiten. Helemaal woehoe voor de Fleet Foxes. Alleen wat jammer dat het in Vorst Nationaal is. Ik had ze liever in de AB gezien! Maar hey, you can't have it all, right!?


- Woensdag 07/12/11: William Fitzsimmons in het Koninklijk Circus

De kers op de taart van het najaarslijstje! William Fitzsimmons heb ik in het voorjaar in de Botanique gemist maar driewerf hoera ik krijg een herkansing in het Koninklijk Circus. in de Botanique had hij een pak muzikanten bij, dus hoop ik stilletjes dat hij nu solo komt. Neen, een vrouwelijk backing vocal mag ook nog (zie You Tube) maar meer moet hij buiten zijn gitaar en zijn baard echt niet meebrengen.- Maandag 23/01/12: The Black Keys in het Lotto Arena te Antwerpen

Eindelijk! Eindelijk! The Keys. Ik had vorig jaar tickets voor hun optreden in l' Laéronef te Lille maar helaas beslisten de heren Patrick en Dan (ik weet het, zeer vrijpostig om die mensen gewoonweg met hun voornaam te tutoyeren) door te breken en enkel nog in grote zalen te spelen (idem Fleet Foxes in Vorst eigenlijk). De kleine zaal van l' Aéronef werd driewerf helaas geschrapt. Maar de revanche komt januari in de Lotto Arena. Samen met mijn klein broertje van 38 jaar, kwestie van hem goed op te voeden.Vier verschillende locaties alweer. Kwestie van wat afwisseling te hebben. Laat het najaar maar komen!

8 opmerkingen:

 1. Schitterende vooruitzichten, Storm !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijt gij, of watte? Waarover hij schreef in Humo, dat hij voor de eerste keer iemand tegenkwam op een terras die uitgenodigd was voor de G1000. Komaan jong, ik wil weten hoe dat in zijn werk ging, schrijven!

  (vorige keer stelde ik daar ook een vraag over, maar daar heb je nooit op geantwoord.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Mevrouw Zap: Inderdaad dat was ik! Shame on me dat ik niet gereageerd had, maar ik was van plan er nog een postje over te schrijven! Ik probeer er een van de volgende dagen werk van te maken! Belofte maakt schuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. PS: ik ga nu direct op alle reacties van de laatste weken reageren! Ook dat werd stillaan tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Letter voor letter, Storm... en geleidelijk aan één geheel vormen... 't Is keramiek. Mooi hé !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook heel andere variaties van muziek die je gaat beluisteren. Ben benieuwd naar het resultaat. (lees verslag)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel plezier op al je uitstappen en ik verwacht er een log over.
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. William Fitzsimmons, die wil ik ook nog wel eens zien

  BeantwoordenVerwijderen