woensdag 26 september 2012

Een piano op de kop getikt!

We hadden er ooit al wel eens aan gedacht. Er al wel eens naar uitgekeken. Maar er nooit echt werk van gemaakt. Als we door de Kloosterstraat in Antwerpen of de Marollen in Brussel, in de brocantewinkels aan het rondstruinen waren, hadden we telkens halt gehouden bij een aantal exemplaren. Zo met het gedacht:" Een piano in huis zou wel leuk zijn!". Aangezien we hier zo'n synthesizerachtig ding staan hadden, was er dan ook geen haast bij. We zouden wel ooit eens kijken voor een echte ...



Een paar weken terug werd ons een "echte" piano in de schoot geworpen. De buren wisten dat we hier ten huize Weerenwind met muziek bezig waren. Zijnde een gitaar, een saxofoon en een dwarsfluit. Daarnaast liggen hier nog een aantal mondharmonica's en een ukelele op de synth. De buren hadden een kennis die dringend (wegens verhuis) van een piano af wilden. Het was een familiestuk afkomstig de tante van de oma, maar geen kat speelde er nog op en ze had de laatste jaren dienst gedaan als ornament.



Dus maar gauw even gaan kijken. Wat vrienden en een camionette opgetrommeld. Opgeladen en afgeleverd aan huis.  En nu staat ze hier te blinken. Ze is wit geverfd. Maar er komt een schijn roze door. Eerst maar even afwachten of ze nog gestemd kan worden. Zoniet wordt ze brandhout en anders krijgt ze nieuw zwart gelakt kleedje.

4 opmerkingen:

  1. Dat belooft, Storm !
    Wanneer is dat eerste huisconcert zeg je... ?!
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk voor jullie ! Ik hoop dat het in orde komt.
    Mag ik ook komen naar jullie huisconcert als Pers ? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Herr Seele is een piano stemmer, je kent hem wel van cowboy Henk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er een leuke piano uit eigenlijk! ;-)
    Hopelijk heeft ze al een goede plek gekregen en is ze ondertussen gestemd! :-)

    BeantwoordenVerwijderen