maandag 14 februari 2011

Jawel, mijne dames en heren, het gaat de goede kant op ...

Mijn dochter is onlangs 11 geworden. Het is een bloem van een kind, al zeg ik het zelf (en neen, natuurlijk ben ik als fiere vader niet in het minst bevooroordeeld!).

Zeg het haar aub natuurlijk niet teveel of ze gaat naast haar schoenen maat 36 lopen. Ze is 11 begot en al volop in de overtuiging dat ze pubert. In godsnaam laat het uit! Maar dit alles terzijde.

Het gaat de goede kant uit met haar muziekkeuze. Na de jaren van het onvermijdelijke K3 (en andere studio 100 gedoe) ging ze overstag voor de echtere muziek van Kapitien Winokio. Ok, ze luistert naar Eurosong For Kids en is er nog rotsvast van overtuigt om volgend jaar mee te doen (godbetert begot!).

Maar ......
Ze vindt de Kings Of Leon goed! Ze luistert graag naar Kings of Convenience! En ze is een fan van Ray LaMontagne.
Jawel, mijnheer en mevrouw, het gaat de goede kant op ...


Hoe komt zo een kind daarbij denkt u dan (gij kritische geest gij)?
Wel een paar jaar terug (meer bepaald 2 jaar terug zelfs) dacht ik ten onrechte dat mijn oude iPod de geest gegeven had. Ik ging vrij snel achter een nieuwe wegens dagelijks gebruik en dochterlief vroeg zo lief of ze het oude/afgedankte exemplaar mocht hebben. Wel mijn dochter heeft gouden handen (had ik al gezegd dat het een bloem van een kind is?) en kreeg het oude beestje terug aan praat. Het was maar billijk dat zij het apparaatje mocht houden. Een deel van de muziek mocht er af, neen geen Tool voor haar en ook geen Pearl Jam en ook geen Black Keys!

Maar dus wel Kings Of Leon, Kings of Convenience en Ray LaMontagne. Vrijdag aanstaande gaat ze naar haar eerste "grote" concert: Ray LaMontagne and The Pariah Dogs in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen!!!!
Ik ben benieuwd!!!


Langs de andere kant is er nog veel werk aan de winkel; op die iPod staan ondertussen ook Justin Bieber, Lady Gaga, Rihanna en Katy Perry te blinken naast Mika.

2 opmerkingen:

  1. Mijn jongste zong vorige week mee met Triggerfinger. Achteraf beweerde ze dat het dat niet was dat ze zong. Maar ik heb het zeker gehoord, zelfs met de fake Engels!

    BeantwoordenVerwijderen