De koffie is nog een onvervalste filterkoffie met een tinnen filteropzetstuk.
Nostalgie, het stamcafé van mijn grootvader zaliger serveerde zijn koffie ook met dergelijke massieve filters. Ook de Scotch van het vat werd er in tinnen kruiken geserveerd. Enkel aan de stamgasten welteverstaan, wegens het risico diefstal. Ik meen mij te herinneren dat je op zeker moment zelfs kon kiezen tussen een nieuwe (herbesteld wegens diefstal) en de oude versie. Het hoeft geen betoog dat de oude rakkers uit de oude tinnen bekers dronken. Het bier smaakte er schijnbaar nog zo goed in.
Sinds mijn grootvader me haast elke zondagvoormiddag meenam naar "De Keyser" heb ik een onnoemelijk zwak voor cafés met een "ziel". Dat kan gaan van een brasserie tot een loungebar of zelfs een bruine kroeg.
Mijn opa's vaste stek in Oostende was café Ensor in de Ensorgallerij. Maar de ziel lijkt daar samen met de oude eigenaar te zijn weggegaan. Plaats nummer twee was de Brasserie van Hotel Du Parc. Een prachtige Art Deco verbruikszaal (ik zal nog eens wat foto's van het interieur nemen) die ook de lievelingstek van Michiel Hendryckx (fotograaf) bleek te zijn.
Maar dinsdag was het zalig toeven en lezen op het terras van Hotel Du Parc in Oostende.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten