donderdag 21 april 2011

Baantjes trekken

Lange werkdagen geven langere middagpauzes. En dat heeft zo zijn voordelen. Sinds we met het werk naar Oostende verhuisd zijn, gaat er niets boven een uurtje baantjes trekken over de middag.

Het stedelijk zwembad is bijna zeven dagen op zeven geopend. Nog belangrijker is dat het zwembad open blijft over de middag. Dus om 12 snel de fiets op en het sop in. Het is een 50 m bad hetgeen het alleen maar sportiever maakt. Over de middag krijg je er haast enkel mensen die komen om baantjes te trekken. Het feit dat het om zout (jawel zout, het is tenslotte gefilterd Noordzeewater) water gaart, moet je er maar bij nemen. De eerste slok water die je binnen krijgt, valt wel flink tegen en prikt zelfs wat aan de lippen (zeker als je in de winter met gesprongen lippen het water induikt). Na een tijdje went het wel.


Niets zo ontspannends als je te concentreren op je bewegingen en je ademhaling. Niets zo efficiënt als je eens flink af te reageren. Alle stress valt van je schouders zodra je het zoute water inploft. Laat ze maar kreften, na de middag kan ik weer tegen een stootje.

3 opmerkingen:

  1. laten we maar hopen dat dat Japans water onze contreien niet bereikt...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou je daar rapper door zwemmen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. kweetniet. Maar misschien wel licht geven in 't donker ;-)

    BeantwoordenVerwijderen