dinsdag 5 april 2011

Kleren maken de man - en de kinderen!

“We had a death pact. I have to keep my half of the bargain. Please bury me next to my baby in my leather jacket, jeans, and motorcycle boots. Goodbye.”


- Sid Vicious


Alles blijkt steeds maar terug te komen. Retro is weer "in" of is het nooit "out" geweest?
Vroeger (ik zat in de 1ste humaniora) kreeg je bij een jeans een stoffen heuptas gratis. Je had in verschillende kleuren; van wit met het log van Levi's tot geeel, lichtblauw en kaki. Het was de bedoeling dat je daar dan met zwarte stift de logo's van U2, REM, The Smiths, The Cure en Led Zeppelin op kon kliederen. Ook flarden songtektst van je lievelingsgroepen waren waren helemaal het van het. Om de zaak verder op te fleuren kon je pins and buttons op je, ondertussen liefst zo smerig en afgedragen mogelijk geworden tas, spelden. Daar hoorden ultra-smalle jeansbroeken en jeansvestjes met nog meer pins and buttons bij.
Voor die broeken had je 's morgens een kwartier nodig om er in te geraken en 's avonds moest je ze, tot grote ergenrnis van moeder, omgekeerd met met de pijpen binenste-buiten uittrekken. Er werd gepreekt dat je met dergelijke smalle broeken impotent ging worden! Een veel cooler en stoerder alternatief voor het jeansvestje was een "leather jacket".

Wel in het straatbeeld zie je weer heel veel smalle broekspijpen (ok de broek hangt wel half van hun gat). Pins and buttons zijn weer hip (mijn dochter wil er een van Justin Bieber begot). Ook die stoffen kaki schouderstassen zijn weer alomtegenwoordig.

En wij (zoonlief, dochter en mezelf - de vrouw des huizes  weigert voorlopig mee te doen) lopen zo wat stoer wezen te zijn met ons leren vestje!

5 opmerkingen:

 1. Van deze tekst word ik helemaal nostalgisch. Zeuren aan de kop van mijn moeder om die broeken te maken, wat ze met vies veel tegenzin deed - en meestal spelde ik ze als ze even niet keek nog een beetje smaller. En mijn button met "piss off" terug uit de vuilbak vissen om ze aan de bushalte terug op te spelden. En altijd en overal de 'legerbotten' aan, al was het buiten veertig graden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn twee dochters zijn helemaal into de skinny jeans. En als ik zo blijf vermageren, kan ik straks in die van hen. Alléja, niet in die van de 10-jarige waarschijnlijk. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Ann: Of Doc Martin's. Of jeansbroeken met onderaan een ritsluiting om ze nog smaller te maken. Liefst van al met een scheur net boven de knie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Elke: de dag dat je in de skinny jeans van de 10-jarige kan, mag je de ploeg van Telefacts aan je deur verwachten! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doc Martin's ... ik had er bordeaux, nostalgie!!

  BeantwoordenVerwijderen