donderdag 7 april 2011

Om de dag goed te beginnen!

Een lekkere koffie is ideale manier om de dag goed te beginnen.

Kent u dat?
Elke morgen is dat hier alle hens aan dek om onze kroost op tijd klaar te krijgen voor school! Dreigen! Vroeger opstaan! Zenuwinzinkingen! U kwaad maken! Nog vroeger opstaan! Alles klaarleggen! Boekentas de avond ervoor klaarmaken.

Geen avance! Niets helpt! Ofwel vergeten ze hun lunchskin! Ofwel hun broodoos! Ofwel vinden ze hun schoenen niet! Of wel vergeten ze hun zwemtas (die by the way klaar lag aan de voor deur! Ofwel vergeten ze hun koeken! Ofwel is het een ganse discussie over de kleren (met de dochter that is).

Het eindigt hier telkens in een spurtje naar school (gelukkig ligt de school op 300 m) om net te laat, na het belteken, toe te komen!

Vandaar het enige rustpunt in de hectische ochtendcarrousel is een lekkere tas koffie op het moment dat ze boven hun tanden zijn gaan poetsen. En daar liefst eerst nog eens ruzie over maken wie welk potje mag gebruiken of wie aan welke wasbak mag staan. Echte broeder en zusterliefde mijnheer!


Sinds de verbouwing hebben we een gasvuur! En daar past perfect een Bialetti moka express op. Lekkere koffie geeft dat. Meer moet dat niet zijn in die 5 minuten rust tijdens de ochtendspits!

7 opmerkingen:

 1. Ochjee. Dat betekent dus dat er de komende jaren nix verandert? Nja, misschien vijf minuten rust ipv nul.

  Ga hier elke ochtend hyper de deur uit.. kinderen die gisteravond niet wilden slapen maar nu nog zo moe zijn; die een maillot aan willen, geen spijkerbroek; die de bruine schoenen aan willen, niet die lelijke gympen; die steeds weer wegrennen als ik haren moet kammen; die zelluf de jas aan willen doen, 'jij mag niet helpen!!' Waaaaaaaaaaaah!!!!

  En dan ook nog een groot kind van 37 die ik z'n bed uit moet sleuren.. Zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die foto zou ideaal zijn om naar lief te sturen :) ik ga ook een gasvuur nemen en hij drinkt heel graag zijn koffietje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Dion: Tijdens de week moeten we ze wakker maken om 07u15 en krijgen we ze moeilijk uit bed! In het weekend staan ze soms om 07u aan ons bed! :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ liesetje: zeker doen dat gasvuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg bijna spijt dat ik geen koffie lust ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm, koffie! Kan me niet voorstellen dat ik 's morgens zonder kofie zou moeten starten! Je weet niet wat je mist Elke! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. toch wel, ik heb het al geprobeerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen