vrijdag 1 april 2011

He ain't heavy he's my brother

Het is vandaag 2 april (het had beter gisteren geweest, als 1-aprilgrap had het kunnen tellen) de ronde voor de amateurs en u zal het geweten hebben. Als u ergens tussen Brugge en Meerbeke in de Vlaamse heuvels woont, dan hoop ik dat uw voorraadkast voldoende eten bevat om de volgende 2 dagen door te komen. Uw streek zal vandaag en morgen (eigenlijk drie dagen en dus sinds gisteren want nu zijn er die het parkoers reeds de vrijdag affietsen om de drukte te vermijden) bezet gebied worden. U zal zich onheroepelijk vastrijden met uw wagen in de talloze wegversperringen. Indien u zich met de fiets op de baan begeeft zal u bekogeld worden met lege drankbussen en snotprojectielen van een met-een-vinger-op-de-neusvleugel-vanonder-het-oksel-mikkende-volwassene die in een vergevorderd stadium van zijn leven toch nog even denkt Tom Boonen of Fabian Cancellara te heten. Hou alsjeblief dit weekend uw kinderen binnen, laat ze niet los over straat lopen, voor ze van de weg gemaaid worden door een paar Mavic wielen aangedreven door naar massage olie geurende geëpileerde mannenbenen. Maandag wordt uw regio terug vrijgegeven en kan u zich een weg banen naar school of werk door een zee van honderden lege drankflesje, bierbekers, een paar zatte supporters en achtergelaten Vlaamseleeuwenvlagjes.


Wij wonen in Brugge, en zoals u weet of niet weet, is dat de startplaats van het wielerfestijn van dit weekend. Ik heb een broertje dat ondertussen zwaar gebeten is door de wielermicrobe. Dus om 5u45 (jawel u leest het goed) stonden ze hier aan de deur: de wielerploeg van het broertje (ik mag nog steeds broertje zeggen daar hij altijd al kleiner en vier jaar jonger is geweest).

Voor hun ontbijt. Koffie. Massage. Fiets in elkaar draaien. Banden oppompen. Stresskakske (wij hebben gelukkig zo'n afzuigsysteem aka luchtververser). Pasta. Lunchpakket. Om hun elegante pakjes (allemaal hetzelfde of wat had u gedacht) en fietshelmen en klakschoentjes aan te doen. Parkoers bestuderen. Nog een beetje stoere klap verkopen onder elkaar. Groepsfoto (voor). Ze stonden op scherp en eigenlijk ook wel nerveus.

Dus mocht u in de loop van de dag na de zoveelste wegversperring de oncontroleerbare drang voelen opkomen om u met ware doodsverachting met uw wagen in dat peloton zonder einde van wielerterroristen te boren en er zoveel mogelijk 'Grand theft auto'-gewijs aan uw personal high score toe te voegen. Gelieve toch voorzichtig te zijn, het zou mijn broetrtje kunnen zijn. He ain't heavy he's my brother

2 opmerkingen:

  1. Vetrokken die niet uit Ninove of heb ik dat zo verkeerd voor?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kon uit Ninove vertrekken voor 100 of 130 km als ik me niet vergis. Maar als je de volledige 250 km wou fietsen, moest je uit Brugge vertrekken.

    BeantwoordenVerwijderen