maandag 20 juni 2011

Bruine kroeg

Een bruine kroeg op fietsafstand van je thuis. Een bruine kroeg waar je net vaak genoeg komt om te weten wie je bent. Een bruine kroeg waar af en toe een optreden is. Een bruine kroeg waar je eens om de paar weken met enkele goede maten iets kan gaan drinken. Meer moet dat niet zijn.

Elke week lukt niet in onze 'ratrace'. En elke week zou ook eigenlijk van het goede teveel zijn. Maar om de paar weken is fijn. Om de paar weken is net genoeg. Als dat gepaard kan gaan met een concertje, des te beter. Meer heeft een mens niet nodig om de dagdagelijkse beslommeringen door te spoelen. Meer heeft een mens niet nodig om de frustraties van het werk of wat dan ook van de voorbije weken te verzachten. Ontstressen dus. Eens "je gedacht" kunnen ventileren tegen een paar maten, die op hun beurt hun ongezouten mening geven. Of een paar maten die je helpen alles weer in perspectief te kunnen zien. Meer heeft een mens af en toe niet nodig.Het groepje van vorige week was "Late Night Radio". Twee akoestische gitaren, één solo en één ritmegitaar, een bass en de mooie stem van Isabelle Louwey. In twee setjes van drie kwartier werden tot op de essentie gestripte versies van populaire nummers gebracht. Eenvoudig maar mooi, zeker als je bedenkt dat de stem heel dicht in buurt kwam van die van Sharleen Spiteri (van Texas).

Na een geslaagde avond peddel je dan naar huis. Moe maar voldaan zoals dat dan heet. 's Anderendaags steekt het wel eens om uit bed te geraken maar je moet de bluts met de buil nemen, nietwaar (hoe gaat de spreuk ook alweer; een kermis is een geseling waar)

7 opmerkingen:

 1. Zou dat 't Risico zijn, Storm ? Zááálig, zo'n avondje...
  Lie(f)s.
  @Vannacht nog zingend dromen, en morgen weet je hoe goed je was...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een bruine kroeg .... dat is nog altijd een specialleke , zo veel meer als een gewoon café

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Lies: inderdaad 't Risico!
  @ merel: Yep!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wou net zeggen: welke kroeg is dit, ik herken het niet. Maar nu weet ik het. Ben er nog nooit geweest, ga het eens opzoeken, zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Elke: in de Jerusalemstraat aan de Jerusalemkerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kom zo ook vrij vaak in een bruin café waar af en toe optredens zijn, zalig toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bruine kroegen zijn inderdaad de moeite. Zoals dit café in Brugge: http://www.opcafegaan.be/brugge/de-kelk

  BeantwoordenVerwijderen