dinsdag 14 juni 2011

IJverige wijven verjaardagsfeestje

Vrijdag hadden we er eindelijk tijd voor gevonden en gemaakt: het verjaardagsfeestje van ons Konijn. Schaam op ons! Schaam op ons! Ik weet het; het kind verjaart in januari maar telkens kwam er iets tussen en er was ook de vraag van wat gaan we nu doen.

Het is zo dat je tegenwoordig niet meer zomaar doet wat je wil bij zo'n verjaardagsfeestje. Het is een waar opbod tegen elkaar op. Onze dochter is dit jaar reeds gaan skiën (indoor welteverstaan, niet echt in de Alpen, maar dan nog was het ver rijden naar Komen, gelukkig was er een zeer bereidwillige opa maar ik ben aan het afwijken). Er bestaan reeds organisaties die het feestje van uw kind voor u organiseren, terwijl u valium slikkend met de rest van u vriendinnen kan gaan shoppen of met uw maten op café pinten kan gaan pakken. Een verjaardagsfeestje in een van de musea in Brugge met een creaworkshop was ook reeds enkele keren aan de beurt geweest. Een binnenspeeltuin is ook al lang veel te gewoontjes geworden.

Daarbij willen we daar ook niet aan meedoen. Waar stopt het op zeker moment? Vorig jaar hadden we zelf een schattenzoektocht met echte schatkaart en schatkist georganiseerd. De kinderen waren laaiend enthousiast. Wij ook, want om die gans meute losgelaten kinderen uren in je net verbouwde huis te laten rondcrossen, daar passen wij, ondanks de kinderliefde, toch ook liever voor!


Voor de jongste spruit werd dit jaar gekozen voor het jeugdfilmfestival. Kon het beter uitkomen dat dit festival in de Cinema Lumiere te Brugge samenviel met zijn verjaardagsweekend? One down, one to go.

Goed, nu nog een feestje voor onze dochter. Maar wat gedaan? Een natuurworkshop in Lippensgoed-Bulskampveld? Maar toch ook veel te duur eigenlijk. Ons Konijn had voor haar verjaardag een naaimachine gekregen. Misschien moesten we daar maar iets mee doen. In Gent is een café/atelier waar ook naaiverjaardagsfeestjes (of hoe moet je dat noemen) georganiseerd worden (BoHo Café & Atelier? Dat zag ze volledig zitten, zo'n naai atelier feestje.

Zo gezegd, zo gedaan!


Het was een schot in de roos. Bij binnenkomst (onmiddellijk na school vorige vrijdag) eerst smullen van lekkere aardbeien met bloemsuiker en dan aan het werk. De bedoeling was een versierd zakje te maken. De kinderen zijn er met vol enthousiasme op gevlogen en hebben uren aan een stuk geconcentreerd doorgewerkt. Je kon een speld horen vallen (hetgeen natuurlijk ook ettelijke keren letterlijk gebeurde).

Na het naaien van de tas waren er frietjes (mijn vrouw had het naaigedeelte voor haar rekening genomen, dus was het bakken van de frietjes voor mij).

De kinderen hadden zich na afloop geweldig geamuseerd en waren best tevreden over hun tas. Maar belangrijker hadden we hier een dolgelukkige dochter rondhuppelen en daar doe je het tenslotte voor. Hieronder het resultaat van het naaiwerk van enkele van de klasgenootjes:


6 opmerkingen:

 1. wat een leuk feestje! en wat een super idee van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zielsgelukkige kinderen, en een puik naaiwerkresultaat, Storm... meer moet dat toch echt niet zijn... !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meen je dat nu? Is gewoon pannenkoeken eten en in den hof spelen al niet goed genoeg meer?
  (is heel content dat haar eigen kindjes groot zijn!)

  Het lijkt me in elk geval een heel leuk feestje geweest te zijn, en dat is tenslotte toch het belangrijkste :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ lies: Merci!
  @ Lies: voor de lach van je kind doe je (bijna) alles!
  @ Dulcera: neen pannenkoeken is niet meer genoeg en van in den hof spelen wordt je vuil. daarbij er is wel altijd zo een kleinen bij die komt zeggen dat hij geen pannenkoeken lust en of je geen wafels kan bakken. Of dat ijsjes lekkerder zijn. Ze zijn een stuk mondiger tegenwoordig, weet je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kan geen blog meer opendoen of de ijverige wijven zijn er! het is een invasie! gelukkig wel eentje waar een mens blij van wordt... :-)

  BeantwoordenVerwijderen