zondag 12 juni 2011

Werken op vaderdag!

Ik was dit weekend  van dienst. Op zich niets speciaal natuurlijk. Het hoort bij de job. Ik was bij het opstelling van de planning weer vergeten dat de tweede zondag van juni vaderdag is. Vorig was het ook reeds van datum. Nu, voor mezelf vind ik dat niet zo erg maar dat was buiten de kroost gerekend, die er niet kon mee lachten dat vadertjesdag niet gevierd zou worden.

Wij hebben de traditie om dan uitgebried te smoeffelen met aperitiefhapjes (vertaal dit voor de kinderen naar chips a volonté, voor een keer dan toch) of tapas (vertaal dit voor de kinderen naar prikkertjes, zijnde kaas en salami op stokjes en groenten met dipsaus). In de loop van de week werd op school geknutseld en gezwoegd op een kunstwerk dat dan met de nodige fierheid kan worden afgegeven. En eigenlijk is dat toch altijd wel leuk om zo'n zelfgemaakt cadeautje te krijgen. Het wordt dan ook ten zeerste geäpprecieerd en krijgt dan met met veel plezier en liefde een vooraanstaand plaatsje aan de bureau of keukenmuur.

Het feit dat ze beiden mee mogen helpen om de pakjes te openen zal (ook al zijn ze ondertussen reeds wat groter) ook wel een rol spelen. Maar niets van dat alles dus dit weekend wegens werken geblazen.
Maar maar maar......


Het was dan ook een aangename verassing toen de kroost hier plots met een "big smile" aan de venster stond te koekeloeren! Om pakjes uit de delen natuurlijk. Maar ook om te picknicken met zelfgemaakte sushi (voor ma en pa) en quiche lorraine (voor het klein grut). 


Aldus toch wel een beetje vaderdag in majeur gevierd!!! Misschien er volgend jaar toch stiekem weer voor zorgen om met vaderdag op het uurrooster te staan?

4 opmerkingen:

 1. Papadag in grote terts, Storm ! De max, toch ?!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allé jong, dat is toch echt wel heel tof! Proficiat trouwens :-)

  Elke (die er niet in slaagt normaal te reageren op de blogspotblogs)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merci! Merci!
  @ Elke: ik had gisteren en vandaag net hetzelfde probleem!

  BeantwoordenVerwijderen