maandag 20 juni 2011

Politiek correct of links snobisme?

Politiek correct of links snobisme? Bakfietsouders: idealisten of imagotrippers? Culturo's met gezond verstand?

Deze uitspraken verschenen de voorbije weken in artikels van De Standaard. "The times they are a changing" zoals "Bawb" het ooit zong.Meer en meer blijken in de media en bij BV'eetjes de politiek correcte petjes afgelegd te worden. Zelfs op de VRT, die in bepaalde kringen aan de rechterzijde wel eens (en soms terecht?) de rode burcht wordt genoemd. Een Siegfried Bracke die op een NVA-lijst gaat staan zou je 20 jaar geleden niet voor mogelijk geacht hebben. Op zich is dat heel goed nieuws. Want als er iets is waar mijn haren van rechtstaan is het wel gratuit politiek correct denken. Het wordt hoog tijd dat Vlaams los gekoppeld wordt van nationalistisch (en soms zelfs nazisme begot). Het wordt hoog tijd dat als er over problemen met vreemdelingen (bv dat bedrijf dat uit Schaarbeek wegvlucht) gesproken wordt, men stopt met automatisch het kijvende vingertje van rascisme op te steken (dank u wel Lukas Van der Taelen voor uw moed). Leg aub geen cordon rond de NVA. Maak niet de fout die men met Vlaams Blok gemaakt heeft. En toch...

Als jonge gast zou je idealen moeten hebben. Zou je automatisch moeten rebelleren tegen gevestigde waarden (jawel meneerke Tobback, maak aub plaats voor uw zoon) Als je jong bent moet je idealen hebben en moet je er voor opkomen. Mijn inziens kom je dan automatisch in het linkerschuifje terecht. Als ik al zo vrij mag zijn om alles in vakjes op te delen. Naarmate je ouder wordt, schuif je op naar rechts. Of wordt je conservatiever wat voor mij hetzelfde is. Je bent meer bezig met materiële zaken. Werken, geld verdienen, bouwen, verbouwen, huren, auto kopen, reizen, maw the material world quoi.

Maar dan gaan we nog een stap verder en zijn daar de opgroeiende kinderen. Je wil je kinderen idealen meegeven, idealen aanleren. En wederom is dan het linker wereldbeeld mooier dan het rechtse. Hoe je het ook draait of keert. Solidariteit is toch wel een veel aangenamer alternatief dan het steeds maar weer de schuld te leggen bij "de anderen": de vreemdelingen (Vlaams Belang) of de Walen (NVA). Dan wil ik dat mijn kinderen opgroeien zonder al die ergernissen.

Bah politiek. Waarom is er is geen enkele partij die zijn gezond verstand gebruikt en de ene keer met die partij en dan met die partij samenwerkt om tot een resultaat te komen. Of waarom is er is geen enkele politieker die ongeacht wat zijn politbureau voorschrijft, eens zijn eigen mening verkoopt. Niet in mijn naam zeker?

En dan zijn ze verwondert dat er hier niets meer werkt?


"Linkse bobo's op een driewieler"

"Ook flaminganten hebben het recht om uitgelachen te worden"

1 opmerking:

  1. Kleine muggezifterij: dat bedrijf vlucht weg uit Molenbeek,naar Schaarbeek dan nog wel, ik durf te betwijfelen of dat een verbetering zal zijn qua veiligheid..

    Voor de rest: ik ben het volledig met u eens!

    BeantwoordenVerwijderen