maandag 27 juni 2011

Feest in't Park

Het voorbije weekend was het Feest in't Park te Brugge. Het begint zowat een traditie te worden dat dit de aftrap van de (festival)zomer is. De laatste jaren was het telkens mooi weer voor dit familiefeest. Er hangt ook een sfeer van vakantie in de lucht; de meesten hebben gedaan met toetsen en examens. Iedereen is nog thuis en niet op reis. Dus iederen komt elkaar gewoon tegen in de groene oase van het Minnewaterpark.


Ook wij trokken zaterdag terug naar het Minnewaterpark om ons te laten onderdompelen in de multiculturele sfeer. De kinderen mochten zich in het Wereldkinderedorp creatief uitleven in de talrijke workshops. Van 14 tot 18 uur zijn ze van het ene kunstwerkje naar het andere gecrossed. Een dromenvanger. Ecuadoriaanse geluksbrenger. Indonesische kledijworkshop (voor de dochter die mode-ontwerpster gaat worden).


Ikzelf hield het op een workshop Bodhran. Reeds 20 jaar hangt er een Bodhran ter versiering aan de muur. Toen we indertijd met de fiets door Ierland trokken hadden we er eentje gekocht als souvenir. Hoog tijd dus om de basistechnieken te leren.


Na de workshops was het tijd om rond te kuieren op het Zuiders marktje, u kent ze wel de stalletjes met prutsen, bandjes, t-shirts, vlechtjes, zonnebrillen, batik, Afrikaanse kunst, sjaaltjes, kettingen, enz. Als een magneet voor kinderen. Daarna hoog tijd om te gaan proeven van de wereldkeuken; toch wel leuk dat de kinderen, nu ze ouder worden, van alles willen of durven proeven.


Tijd voor het avondprogramma:
Zion Youth trok het avondfestival op gang met aantrekkelijke reggae. De kinderen begonnen met verzamelen van bekertjes maar waren in eerste instantie ontgoocheld dat ze in ruil voor 25 bekers een blikje limonade kregen. Dus zijn ze die blikjes maar gaan verkopen en met de opbrengst kon dan naar hartelust geshopt worden aan de kraampjes.
Het laatste optreden dat we meepikten was Achanak;  Punjabi meets Bollywood. Niets aanstekelijkers dan de percussie gedreven Bhangra music. Denk maar aan Punjabi Mc met Mundian To Bach ke, en probeer dan maar eens te blijven stilstaan.

Toen werd het hoog tijd om de fietsen huiswaarts te richten en de kroost naar beddegem te sturen.

4 opmerkingen:

 1. Succes voor morgen, Storm !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O! Jij hebt die workshop bodhran gedaan? Wij hebben daar dik een half uur voor die tent staan keuvelen terwijl die groep daar van jetje gaf. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Lies: Merci! Ik doe mijn best!
  @ Matthias: Yep! Ik zat daartussen te roffelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ok, ik moest eerst even googlen wat een Bodhran juist is. Ik had zoeen Ierse lijsttrommel wel in gedachte, maar een beeld zegt natuurlijk altijd wat meer.

  BeantwoordenVerwijderen