zondag 15 mei 2011

Hebbeding: Lunchskins² (*)

(*) Nog maar eens daar het origineel door Blogger plots werd weggetoverd!

I'm a sucker for gadgets. En die Lunchskins zien er zo leuk uit als hippe vervangers voor de traditionele brooddoos.

Ik had ze reeds in het passeren in de etalage van een winkel zien liggen en had me lopen afvragen voor wat die bontgekleurde zakjes wel mochten dienen. Het antwoord kwam al snel een paar dagen later toen ik ze opnieuw tegen kwam op een blog en haast dezelfde dag las ik ook een artikel in de krant (onder de rubriek gadgets).


Lunchskins zijn herbruikbare zakjes om je lunch (of het nu om klassieke boterhams dan wel over frivole slaatjes gaat), koekjes, fruit en dies meer mee naar school of werk te nemen. De opzet is om op deze manier zoveel mogelijk wegwerp vershoudfolies, diepvrieszakjes en aluminiumfolie te vermijden. Hetgeen de lunchskins onmiddelijk onder de noemer milieuvriendelijk plaatst (en wat is er tegenwoordig meer hip dan dat). immers herbruikbaar daar je de stoffen zakjes kan afwassen of zelfs gewoon in de vaatwas kan deponeren.

Ook ons Konijn was onmiddellijk enthousiast over de zakjes en wou best wel eens zo een lunchskin uittesten. Liefst de roze of wat had u gedacht. Mama kreeg, ondanks de nodige scepsis, de rode appels (niet over de rode appels maar wel over het praktische aspect van de zakjes). Onze jongste spruit ging voor de groene appel, wat volgens hem toch wel een pak stoerder was dan rood of roos (hé papa?!). Ik stelde me tevreden met de vrij neutrale versie met strepen, bruine weliswaar daar blauw niet meer voorradig was.

Wel de lunchskins draaien nu reeds enkele maanden mee in het gezin Weerenwind en hebben hun nut al bewezen.
Het grootste voordeel van de lunchskins boven de gewone brooddozen is het feit dat ze zo weinig plaats innemen. Ook beladen met de lunch nemen de zakjes haast plaats in en kunnen zonder probleem in de saccoche, handtas, rugzak of boekentas. Toen we onlangs een weekendje richting Friesland trokken (zie hier en hier) hebben we ze tijdens de fietstochten gebruikt om de te piknikken. Ik zie ons geen vier boterhammendozen meesleuren en leeg zijn de lunchzakjes niet groter dan een zakdoek. Dus naast leuk om zien zijn ze best wel praktisch.
Een nadeel tegenover de klassieke brooddoos is wel dat ze niet zo stevig zijn . In een propvolle rugzak of boekentas riskeer je wel een heel compacte lunch te krijgen, tenzij u natuurlijk een liefhebber bent van ultraplatte of verfrommelde boterhammen.

Modellen en prijzen beschikbaar op:

http://www.kudzu.be/

6 opmerkingen:

 1. geweldig! zoiets wil ik ook! want elke dag mijn brooddoos meesleuren 4 treinen op en af (en stukje wandelen) zie ik niet meer zitten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog eens mijn reactie posten dan! :) geweldige uitvinding! ik ga ernaar op zoek. omdat een brooddoos niet echt een optie is (ik reis via 2 treinen en wandel daarna nog 15 min.) en ik voorlopig zilverpapier gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Lies: zo kunnen we natuurlijk bezig blijven!

  Je kan ze online bestellen bij Kudzu. Het zal je wat sleur en sleepwerk besparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. levering is aangekomen. die met de groene krulletjes heb ik. ik had beter de grootste genomen. ik denk dat in de medium 2 bokes kunnen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi maar ook ai. Ik had dat moeten zeggen! Ik heb de grootste maat en daar kunnen zes stuutjes in. De kinderen hebben een maat kleiner en daar kunnen inderdaad maar twee stuutjes in. Probeer nog te wiselen?

  BeantwoordenVerwijderen