maandag 23 mei 2011

Notendyslexie?

Woensdagavond is het weer zover. Examen theorie voor de notenleer. Tot daar ça va. Daarnaast ook examen dictee. Ritmisch dictee; ça va ook nog.


Maar ... melodisch en melodisch ritmisch dictee dat wordt toch wel een ander paar mouwen, dat is helemaal niet ça va. Volgens mijn bescheiden theorie; ofwel hoor je het ofwel hoor je het niet. En jawel, u heeft het goed geraden, ik hoor het niet. Er is wel goed nieuws. Er is een lichte vooruitgang sinds vorig jaar. Ik hoor nu reeds of het omhoog of omlaag gaat. De volgende vraag die zich dan stelt is natuurlijk hoeveel het omhoog en omlaag gaat?????

Dat wordt weer zuchten en wroeten, en maar proberen te redeneren welke drieklank of kwint nu weer op je gepijnigde trommelvliezen wordt afgevuurd.

Ik krijg wel steun van de kroost: "Dat geeft niet papa als het niet zo goed gaat. Als je maar je best gedaan hebt! En je moet maar 60% halen".

Waarom moeten die dictees op een piano en niet op een gitaar? Omdat ik geen gitaar kan spelen zei de juf notenleer vorige week. Wel daar ben ik vet mee!En binnen twee weken mag ik dan weer solo voor een jury van drie man/vrouw staan zingen. Wat heb ik mezelf toch aangedaan om muziekschool te gaan volgen.

6 opmerkingen:

 1. zo gaat er bij mij ook één van de 3 vakken zijn waarvoor ik stress ga hebben ... we zullen voor elkaar duimen! wanneer heb je het moeilijkste dictee?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alvast merci!!
  Nu woensdag! Wanneer heb jij je moeilijkste vak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. volgende week maandag. het is mondeling en open boek. nog nooit gehad :/. maar hele grote cursus ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel ik zal duimen! Alvast veel succes gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel succes. Beiden zelfs, naar ik hier zie.

  Ik weet meteen waar waarom ik het niet doe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Elke: Merci! Merci! Er zijn er ook altijd die er met hun dicht inlopen ook hé!

  BeantwoordenVerwijderen