zaterdag 28 mei 2011

Ouwezakkenmuziek

Gisteren speelde Roger Waters The Wall live in een uitverkocht sportpaleis te Antwerpen. wat mij betreft pure nostalgie en jeugdsentiment. Het liep er vol oude rockers, met de obligate zwarte Pink Floyd T-shirts die verwijzen naar tournees uit de jaren stillekes. Ook veel vaders met hun tienerzoon of dochter. 


Zoals ik verwacht werd alles uit de kast gehaald om er een spektakelstuk van te maken. Vuurwerk. Vliegtuigen die over komen vliegen en tegen de muur crashen. Vliegende varkens en metershoge poppen. De muur werd dichtgebouwd en op het eind van het optrden weer helemaal gesloopt.
  

Muzikaal waren er geen verassingen, maar ook dat was te verwachten. Het album The Wall werd feilloos nagespeeld door een bende topmuzikanten en een Roger waters die nog best bij stem. Er staan natuurlijk een aantal beresterkte nummers op het album, zoals Comfortably Numb en Mother, maar een verassende of nieuwe versie daarvan moest je niet verwachten.


Ik had gehoopt op een Pink Floyd-circus en heb het gekregen. Het was genieten van de eerste tot de laatste seconde.


Ik zal dan ook al een beetje een ouwe zak zijn zeker?


Een foto van het vliegend varken mag ook niet ontbreken natuurlijk!


7 opmerkingen:

 1. wauw! heb die cd al vaak beluisterd en de dvd laatst van lief gekregen en had hem al eens gezien maar toen nog eens! zo'n steen goeie film!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij dat je genoot van elk moment, Storm !
  Proficiat met de (intussen) 5000 klikjes !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niks mis met oudezakkenmuziek, hoor. Mijn jongste vindt mijn muziek ook ouderwets. Weet zij veel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik 40 en manlief 39, door hem ik leerde Pink pas écht kennen, ons nummer werd "shine on you crazy diamond" maar er zijn zoveel meer pareltjes (wish you were here en idd. comfortably numb).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ tbm: inderdaad pareltjes die de tand des tijd overleefd hebben!

  BeantwoordenVerwijderen